Zeolitul este un mineral deosebit de valoros, folosit atât ca remediu terapeutic pentru fiinţele umane, cât şi la nivel industrial, pentru purificarea apei şi a aerului sau ca depurator în industria alimentară, precum şi pentru fertilizarea terenurilor agricole şi ca supliment mineral în nutriţia animalelor.
Ce este zeolitul?
Denumirea de zeolit a fost dată de mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt. Această denumire provine din greaca veche, de la termenul zeō, care înseamnă „a fierbe“, şi de la termenul lithos, care înseamnă „piatră“. Prin urmare, cuvântul „zeolit“ înseamnă în traducere etimologică „piatră care fierbe“, aceasta fiind o aluzie la modul în care se formează.
Zeolitul este un mineral vulcanic natural care se extrage doar din anumite zone ale lumii. Atunci când vulcanii erup, datorită faptului că aceștia sunt adeseori situaţi în apropierea oceanului sau a mării, lava şi cenuşa vulcanului se scurg în apa rece şi sărată a acestora interacţionând astfel cu ea. În felul acesta iau naştere unele minerale, aşa cum este şi cazul zeolitului, prin procese care durează mii de ani.
În lume se cunosc mai multe feluri de zeoliţi, cu structuri şi compoziţii chimice diferite. Zeolitul clinoptilolit este considerat cel mai bun tip de zeolit, ce poate fi folosit în terapie, deoarece este una dintre cele mai eficiente substanţe pentru purificarea şi detoxifierea trupului.
Scurt istoric
Folosirea zeolitului în terapie are o vechime de câteva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important în medicina tradiţională indiană Ayurveda, în medicina tradiţională chineză, dar şi în medicina populară rusă.
Zeolitul era foarte mult utilizat în trecut pentru vindecarea anumitor afecţiuni şi pentru menţinerea stării de sănătate. Acest mineral a fost „redescoperit“ în zilele noastre, atunci când se căutau remedii eficiente pentru tratamentul cancerului.
Cel mai mare accident nuclear din istoria umanităţii a fost, poate, cel de la Cernobâl, Ucraina, care a supus la o contaminare radioactivă zeci de mii de oameni. Ca urmare, au apărut foarte multe cazuri de cancer şi de leucemie, mai ales în rândul fiinţelor umane care au consumat alimente, au băut apă şi au inspirat aer contaminat radioactiv.
Proporţiile dezastrului au fost atât de mari, încât medicii sovietici au fost nevoiți să scoată la iveală remedii păstrate secrete, pregătite pentru a reacţiona în eventualitatea unui război atomic. Una dintre soluţii, care a avut un foarte mare succes în decontaminarea radioactivă a trupului uman, a fost folosirea zeolitului. Acest mineral folosit în medicina populară rusă şi asiatică de secole acţionează ca un adevărat magnet, care atrage şi elimină din trup metalele grele şi materialele radioactive.
În anii ’90, la secția de Medicină Moleculară a Institutului Ruder Boskovici (IRB) din Zagreb, la 22 de cățeluși bolnavi de cancer, aproape toţi fiind în faza terminală, li s-a administrat zeolit. Rezultatul a fost uluitor: la 14 dintre ei tumorile au dispărut complet.
Acest eveniment a dat un nou impuls lumii medicale. Astfel, au urmat zeci de studii pe culturi de celule canceroase, pe culturi de celule ale sistemului imunitar, pe animale de experiență, dar și pe pacienți umani. Concluziile tuturor acestor cercetări au fost uimitoare: zeolitul poate să distrugă celulele canceroase şi poate stimula producția de celule ale sistemului imunitar, poate induce moartea programată a celulelor maligne, poate să blocheze recepționarea semnalelor de creștere a tumorilor și poate să detoxifice trupul. În plus, s-a mai descoperit faptul că zeolitul acționează benefic și în cazul altor afecțiuni, cum ar fi: infecțiile bacteriene sau virale, bolile intestinului, bolile stomacului, diabetul etc.
Cum acționează zeolitul în interiorul organismului uman?
Zeolitul este eficient nu atât datorită compoziţiei chimice, cât mai ales datorită aranjamentului componentelor sale. Acestea formează o reţea complexă de cavităţi şi canale de dimensiuni microscopice, constituind o adevărată capcană pentru substanţele toxice.
Zeolitul este compus dintr-un grup unic de minerale cu sarcină negativă, organizat într-o structură în formă de fagure, care îi oferă capacitatea de a atrage metalele grele şi materialele radioactive. Zeolitul formează cu metalul ce este necesar să fie îndepărtat din organism un complex solubil, stabil, neionizat, netoxic, care este eliminat rapid prin urină.
Particularitatea zeolitului este sarcina sa electrică negativă cu ajutorul căreia atrage metalele grele, cum sunt plumbul, mercurul, cadmiul, arsenicul, precum şi toxinele – care de obicei au sarcină pozitivă.
Zeolitul are capacitatea de a face distincție între moleculele toxice şi cele utile. Astfel, zeolitul se uneşte uşor cu metalele grele şi cu toxinele – acestea având în general dimensiuni mici şi fiind foarte încărcate electric. În schimb, nu are afinitate cu structurile utile din trup, care au dimensiuni mai mari şi au o încărcătură electrică mai uşoară.
Odată ce au fost captate elementele nocive, zeolitul, încărcat cu substanţe toxice, este rapid eliminat din trup, fără să lase nicio urmă.
Zeolitul elimină radionuclee precum stronţiu, cesiu, cobalt, dar şi cadmiu şi crom, și totodată gaze cu efect toxic, precum dioxidul de carbon şi amoniacul. De asemenea, elimină şi alte toxine, precum cele organo-fosforice, folosite în insecticide, şi aflatoxinele produse de unele ciuperci.
Zeolitul se absoarbe într-o cantitate mică şi prin tubul digestiv, astfel încât doar puţin din acesta circulă prin sânge, ajungând în întregul trup. Sunt astfel mobilizate toxinele periculoase ce au apărut ca urmare a acumulărilor din organism ce s-au produs în ani de zile. Acestea se desprind, datorită prezenței zeolitului, şi sunt preluate şi purtate de fluxul sanguin spre căile de eliminare. Toxinele mobilizate din depozite se vor elimina şi pe alte căi depurative, în principal prin rinichi şi prin piele. De aceea, urina poate avea o coloraţie nefirească şi un miros neplăcut, iar uneori pot apărea transpiraţii în timpul administrării. Studiile clinice asupra zeolitului arată creşterea excreţiei de urină, într-o săptămână, aceasta fiind de 5-7 ori mai mare. Din acest motiv, este necesară o hidratare puternică în timpul tratamentului cu zeolit.
Cea mai mare parte din zeolitul ingerat rămâne în tubul digestiv şi îl străbate de la un capăt la altul. Pe parcurs, zeolitul absoarbe toxinele purtate de sânge şi le elimină prin fecale.
Beneficiile ce sunt chiar extraordinare pentru sănătate
ale consumului curent de zeolit
Zeoliţii sunt nontoxici şi neinvazivi pentru trup. Aceştia au o capacitate uluitoare de a elimina toate metalele grele din trup în numai 6-8 ore. Zeoliţii pot fi folosiţi atât de persoanele sănătoase, cât şi de cele bolnave. Pot fi administraţi şi copiilor şi totodată animalelor de companie.
Necesitatea urgentă a dezintoxicării trupului
Celebrul biochimist american şi câştigător a două premii Nobel, Linus Pauling, a afirmat, ca urmare a nenumărate studii biochimice, că aproximativ 90% dintre bolile şi afecţiunile organismului uman corespund unui exces de metale grele, toxine, substanţe chimice toxice, care provoacă dezechilibre grave şi deficienţe de minerale şi de oligoelemente.
Chiar dacă nu le vedem cu ochiul liber, aceste substanţe chimice sintetice şi metale grele sunt totuşi eliberate în mediul înconjurător în fiecare an, găsindu-se inclusiv în organismul bebeluşilor, fiind transmise de la mamă la copil prin placentă.
Spre exemplu, mercurul îl găsim în amalgamele dentare, în vaccinuri, în medicamente și în pesticide, în vopsele fluorescente, în balsamul pentru rufe, în fungicide, în vopsele și în produsele adezive.
Aluminiul apare des în medicamente, în produse de patiserie, în conserve, în ustensile de bucătărie, în deodorante şi în cosmetice.
Plumbul îl găsim în vopsele, în combustibil, în muniţie, în vopseaua de păr, în baterii și în benzină.
Arsenicul este găsit în pesticide, în fumul de ţigară, în protectorii pentru lemn, în pigmenţii din jucării, în perdele şi covoare.
Cadmiul poate fi găsit în baterii, în combustibili, în suduri, în smalţul ceramic, în fungicide, în plastic, în vopsele și în îngrăşământul chimic.
Organismul uman nu îşi poate menţine starea de sănătate şi nu se poate autoregenera dacă este îmbâcsit cu substanțe chimice toxice. Acestea sunt receptate ca fiind proteine străine şi nu fac decât să sporească aciditatea ţesuturilor, provocând tulburări şi mai grave, precum şi o reacţie imunitară inflamatoare constantă.
Dr. Robert Morse afirmă în cartea sa, intitulată Să trăim sănătos fără toxine: „Cauzele apariţiei tuturor formelor de cancer sunt hiperaciditatea sau inflamaţia şi acumularea de toxine la nivel celular. Ambele situaţii vor conduce la vlăguirea celulei sau chiar la pierderea energiei şi a funcţiei celulare, prin urmare, la pierderea energiei şi a sănătăţii întregului sistem. Efectul direct este suprasolicitarea sistemului imunitar.“
Dr. Robert Morse a tratat cu succes, timp de 30 de ani, mii de oameni cu tot felul de probleme, de la supraponderalitate la cancer, aplicând în toate aceste cazuri detoxificarea profundă a trupului. Conform afirmațiilor sale, în sistemul limfatic debutează 99% dintre procesele maladive. Atunci când acesta este congestionat, nu-şi poate îndeplini corect funcţia de evacuare şi va provoca eliminarea necorespunzătoare atât a deşeurilor de metabolizare, cât şi a produşilor chimici şi a metalelor toxice care au fost ingerate. Dacă aceste toxine nu sunt eliminate din organism, va surveni moartea celulelor. Din acest motiv, detoxificarea este esenţială în procesele de vindecare şi în special în tratamentul cancerului.
Zeolitul este un mineral care are capacitatea de a realiza o detoxificare profundă a organismului. El echilibrează pH-ul, împiedicând prin aceasta creşterea celulelor nesănătoase, şi întăreşte sistemul imunitar. Zeolitul are astfel un efect antioxidant şi imunostimulator. Purificarea pe care o realizează zeolitul atrage după sine o stare de bucurie, o energizare şi o vitalitate impresionante.
Zeolitul este un supliment natural lipsit de toxicitate şi este ideal pentru o utilizare pe termen lung. Poate fi folosit cu foarte mare succes în cure de detoxifiere a organismului. Dacă nu se asigură o hidratare corespunzătoare, zeolitul poate genera o deshidratare uşoară sau ameţeli, deoarece apa din organism este folosită pentru a spăla aceste toxine.
Zeolitul poate fi folosit atât în prevenţia, cât şi în tratarea unor afecţiuni deja existente.
Zeolitul acţionează într-un mod benefic în numeroase situații. Este adjuvant în prevenirea şi tratarea cancerului, detoxifică organismul datorită eliminării metalelor grele şi a toxinelor, îmbunătăţeşte starea generală de sănătate. Zeolitul remineralizează trupul, reduce procentajul distrugerii celulelor de către radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură. Acest mineral este un puternic antiinflamator; fortifică sistemul imunitar şi echilibrează pH ul trupului. Creşte nivelul global de energie şi asigură o bună absorbţie a vitaminelor şi a mineralelor. Combate viruşii comuni și astmul şi reduce simptomele alergiilor. Reglează nivelele de zahăr din sânge prin intermediul absorbţiei glucozei şi combate infecţiile bacteriene.
Zeolitul are inclusiv un efect profund vindecător asupra cancerului
Zeolitul este extrem de benefic pentru prevenirea bolilor canceroase, dar și a bolilor tumorale în general. Aceasta se realizează deoarece zeolitul elimină din trup substanțele cu potențial cancerigen. Acest mineral are totodată și efect imunostimulator, ajutând trupul să elimine din start celulele maligne, precum și efecte antitumorale directe.
Spre exemplu, tratamentele interne cu zeolit s-au dovedit eficiente în mai multe forme de cancer al pielii, cum ar fi carcinomul cu celule bazale, carcinomul cu celule scuamoase, melanomul. Se aplică şi extern pulbere de zeolit pe zonele afectate, de două ori pe zi.
Pentru detoxificarea cât mai rapidă cu zeolit, se consumă și multe sucuri proaspete de legume (mai ales de morcov, pătrunjel, sfeclă, țelină, varză), cure de clorofilă (frunze de pătrunjel, leuștean, țelină, urzică), cereale fierte și mixate (hrișcă, grâu, ovăz, orez). O alimentație corectă, cu un aport nutritiv suficient și care, pe de altă parte, să poată fi ingerată și asimilată de bolnav, este esențială în tratarea bolilor canceroase cu această localizare.
Zeolitul este surprinzător de eficient în tratarea multor boli
Zeolitul reuşeşte să combată efectul unor afecţiuni precum artrita, candidoza sau hiperaciditatea şi contribuie totodată la creşterea cantităţii de oxigen din organism şi, implicit, a nivelului energetic al acestuia. Zeolitul previne apariţia gastritei, a ulcerului gastric sau a diareei.
Tratamentul cu zeolit are efecte benefice în hepatita virală B şi C. Mai este cunoscut şi ca adjuvant în tratarea unor afecţiuni precum tiroidita autoimună, noduli tiroidieni și hipertiroidie.
În urma unei cure cu zeolit, toxinele acumulate datorită alimentaţiei bogate în grăsimi sau modificate chimic sunt eliminate. Astfel, se va constata o îmbunătăţire a digestiei, a funcţionării colonului, a ficatului şi a rinichilor.
Cura este recomandată atunci când apar stări de oboseală nejustificată şi când energia vitală este scăzută, ori în caz de anxietate, stări depresive, nervozitate sau lipsa puterii de concentrare.
Cura cu zeolit este recomandată şi persoanelor care prezintă un miros neplăcut al respiraţiei, au depozite albicioase pe limbă sau suferă de indigestie cu greaţă şi vomă.
Zeolitul poate fi administrat tuturor fiinţelor umane, fie ca modalitate preventivă, fie ca metodă de tratament. Pentru prevenirea bolilor se recomandă administrarea a 1 g de zeolit de 3-4 ori pe zi, iar în cazul unor afecţiuni existente deja, este necesar să cerem sfatul unui medic naturist competent.
Comentarii recente