Orthilia secunda și Rhodiola algida – doi adevărați gardieni ai sănătății femeilor

Orthilia secunda are un efect foarte special asupra organismului, în special asupra organelor genitale feminine. Infuzia din această plantă este o adevărată apă vie, care reînvie la viață. Orthilia secunda le ajută pe femei să-și redobândească sănătatea, să-și prelungească tinerețea și chiar să întârzie apariția menopauzei. La rândul său, Rhodiola algida creează în corpul unei femei condițiile care împiedică dezvoltarea bolilor, având și un efect benefic asupra sistemului genito-urinar. Această plantă are o capacitate unică de a întineri organismul și de a da înapoi ceasul biologic al organului bolnav.

Rhodiola algidaRhodiola algida (Rhodiola quadriceps) crește numai în Munții Altai. Florile sale roșii au forma unor perii. Ea este cunoscută ca un remediu de întinerire. Dar acesta este un rezultat evident al utilizării sale, însă esența procesului este mult mai profundă.

Compoziție

Principalul efect biologic al plantei Rhodiola algida provine de la glicozidul salidrosid, al cărui conținut ajunge la 1,5%.

Planta este unică prin compoziția sa chimică: rizomii și rădăcinile conțin taninuri, uleiuri esențiale, antraglicozide, acizi organici, (oxalic, citric, malic, galic, succinic), flavonoide, grăsimi, proteine, steroli, glicozide, microelemente, o cantitate semnificativă de mangan, care este deosebit de important în funcționarea organelor genitale.

Datorită acestei compoziții Rhodiola algida îmbunătățește performanța mentală și fizică, are proprietăți adaptogene puternice, antiinflamatorii, hemostatice, de întărire a imunității. Se utilizează după traumatisme severe, intervenții chirurgicale, tratament cu antibiotice. Este un tonic excelent care nu are contraindicații.

Una dintre principalele substanțe active – glicozidul – îi conferă plantei proprietățile antiinflamatorii, antiinfecțioase și adaptogene, activează funcția glandei tiroide, are efect asupra întăririi imunității. Taninurile și antocianii, conținute în plantă, îi asigură proprietăți antitumorale, antibacteriene, iar flavonoidele determină participarea plantei la formarea funcției antioxidante a organismului. Rhodiola algida este utilizată pentru a trata boli grave de natură virală și bacteriană, chisturi, polipi, prostatită și adenom de prostată, anexită, tulburări hormonale, cistită, iar în plus – crește imunitatea și potența. Principalul aspect este că această plantă miraculoasă nu tratează consecințele, ci cauza afecțiunii.

Dar calitățile neprețuite ale Rhodilei algida se manifestă în tratamentul afecțiunilor ginecologice: menstruații neregulate și dureroase, fenomenul de menopauză, fibroame uterine, mastite, chisturi ovariene, eroziuni, infertilitate, endometrioză și tumori de diverse etiologii (sân și uter). Iată un caz din practica medicului V. Ovcharenko din Sumy, Ucraina: o femeie de 46 de ani a încercat să scape de endometrioză și fibrom uterin timp de mai mulți ani. Dar în zadar. Apoi, un prieten i-a recomandat să se trateze cu plante. Într-o lună și jumătate de tratament complex cu tinctură de Rhodiola algida și un amestec de plante ginecologice antitumorale, a simțit o îmbunătățire. După un al doilea ciclu de tratament, endometrioza a fost complet învinsă, iar fibroamele au scăzut în dimensiune.

Rădăcinile și rizomii de Rhodiola algida au fost utilizate în mod tradițional în Asia ca adaptogen, antidepresiv, tonic și antiinflamator. În medicina populară din Altai, Rhodiola algida este folosită de femei pentru a trata mastita, miomul uterin, eroziunile, chisturile, endometrioza, ciclurile lunare dureroase și neregulate și tumorile de diferite etiologii.

În ginecologie și urologie, se folosesc adesea plante medicinale care se completează reciproc, de exemplu, Rhodiola algida în combinație cu Orthilia secunda. O astfel de compoziție are cele mai eficiente efecte complexe asupra sistemului genito-urinar. În același timp, deseori se elimină cauza infertilității, atât la femei, cât și la bărbați.

De exemplu, de mai mult de trei ani de zile o pacientă a medicului V. Ovcharenko din Ucraina, în vârstă de 28 de ani suferea de o serie de afecțiuni feminine: anexită (inflamația ovarelor), chisturi ale ovarului drept, menstruații neregulate … Dar principalul lucru era dorința de a cunoaște bucuria maternității. Terapia hormonală nu a produs rezultatul dorit. Disperată, dar crezând în continuare în noroc, a consultat un medic fitoterapeut. După un tratament complex constând în tinctură de Rhodiola algida, plante ginecologice și estrogenice antiinflamatorii, aceasta a cunoscut o ameliorare semnificativă. Iar șase luni maitârziu, ea a împărtășit și vestea mult așteptată și fericită că va deveni în cuOrthilia secundarând mamă.

Orthilia secunda se întâlnește în pădurile de pin din Ucraina, Rusia, Belarus dar în special în zonele din munții Altai. Este o plantă perenă care conține multe taninuri și alți fitonutrienți. În scopuri medicinale se utilizează tulpinile și florile. Planta este recoltată în timpul înfloririi, când concentrația de substanțe binefăcătoare este cea mai mare.

Orthilia secunda este un dar al naturii pentru femei, deoarece, în primul rând, are un efect terapeutic asupra sferei genitale feminine. Tratează fibroamele cu sângerări abundente, inflamațiile, infertilitatea, infantilitatea uterină, polipii, eroziunea cervicală, tulburările menstruale, obstrucția tubară, mastita, infertilitatea, sângerările uterine. Dar proprietățile sale de vindecare nu se limitează la acest lucru, nu fără motiv în folclorul rusesc Orthilia secunda este considerat un remediu pentru patruzeci de boli. Planta este folosită cu succes pentru tratarea rinichilor și a vezicii urinare, reduce inflamația prostatei și adenomul de prostată, tratează bolile tractului digestiv, procesele inflamatorii la nivelul rinichilor și al vezicii urinare, este diuretic și dezinfectant.

Compoziție

În compoziția plantei Orthilia secunda intră fitohormoni – fitoestrogeni și fitoprogesteron. Planta conține componente precum vitamina C, arbutină, hidrochinonă, saponine, acid tartric și citric, flavonoide, oligoelemente de zinc, mangan și titan, taninuri.

Cum acționează

Orthilia secunda are acțiune antiinflamatoare și antimicrobiană. Preparatele din plantă au efecte antitumorale. Preparatele pe bază de Orthilia secunda au efect sedativ și diuretic. Planta se caracterizează prin efectul analgezic. Printre principalele efecte ale utilizării sale se numără capacitatea de a întări sistemul imunitar. Orthilia secunda este un remediu natural pentru creșterea activității funcționale a uterului și a ovarelor.

Contraindicații

Contraindicațiile plantei Orthilia secunda includ intoleranța individuală la componentele sale, sarcina, alăptarea. Nu se recomandă utilizarea în caz de sângerare, inclusiv în cazul sângerărilor menstruale. Se folosește cu atenție în cazul persoanelor cu gastrită și coagulare scăzută a sângelui. Copiii pot lua planta sub supravegherea medicului. În caz de supradozare, pot să apară dureri epigastrice, slăbiciun, dispepsie și dureri de cap.

Durata tratamentului depinde de gravitatea bolii. Această plantă poate fi folosită sub formă de macerat: 1 lingură de plante la un pahar de apă, se infuzează câteva ore, apoi se strecoară. Se bea de trei ori în timpul zilei. Se continuă 3-4 săptămâni. De asemenea, sub formă de tinctură: 50 g de planta Orthilia secunda, se toarnă 500 ml de alcool, se păstrează 3 săptămâni într-un loc întunecat, agitând ocazional recipientul. Se iau 15-30 de picături de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese.